Bij Haute Kature draait alles om het welzijn van de kat: het trimmen van de kat gebeurt in de trimstudio in een ontspannen sfeer. Daarom werk ik ook steeds op afspraak.

Het is de bedoeling dat de kat zich zo weinig mogelijk gedwongen of gevangen voelt. Hiervoor zetten we verschillende middeltjes in: lekkers, speelgoedjes, valeriaan,…

Al het materiaal wordt na iedere trimbeurt grondig gereinigd en ontsmet.

 

In de trimstudio worden enkel katten getrimd en komen er geen honden over de vloer. Katten zullen zich hierdoor sneller op hun gemak voelen dan wanneer ze naar een hondentrimsalon worden gebracht.

Ik trim op een niet-invasieve manier. Dit houdt in dat er niet onnodig wordt geschoren, geknipt of agressief gekamd zodat de groeicyclus van de vacht zo weinig mogelijk wordt verstoord.

 

Ik vind het belangrijk dat je als kattentrimmer kan inzien wanneer de kat te fel gebukt gaat onder stress tijdens het trimmen en er naar een oplossing moet worden gezocht. Je werkt als kattentrimmer tenslotte met levende wezens die elk hun geschiedenis en karakter hebben. Bange of agressieve katten hardhandig aanpakken om ze alsnog te kunnen trimmen is not my cup of tea. Katten trimmen onder lichte sedatie doe ik in samenwerking met Dierenartsenpraktijk Curia (Merchtem), een dierenartsenpraktijk die katvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt.

 

Kortom: bij Haute Kature kan je terecht voor zowel vachtverzorging als advies over de vacht en draait alles om het welbevinden van de kat. Samen zorgen we er voor dat je kat zich beter in haar vel voelt.

Ik kijk er naar uit om je kat met veel liefde en geduld de beste zorgen te geven!

 

KATTENTRIMSTUDIO  (Wolvertem)

 

KATTENTRIMMER AAN HUIS (Meise, Londerzeel, Buggenhout, Merchtem, Opwijk, Grimbergen,...)

! Voorlopig GEEN huisbezoeken mogelijk !

 

Sara Vergaelen | Haute Kature kattentrimmer